Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κάλεσμα σε ομιλία - συζήτηση από την Αντιφασιστική κίνηση Θήβας

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



Πέρασαν σχεδόν δυόμισι χρόνια μνημονίων. Δυόμισι χρόνια βαθύτατων αντιλαϊκών ανατροπών με την ανεργία να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, η ακραία φτώχεια συνεχώς να μεγαλώνει και το μέλλον να φαντάζει αβέβαιο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όμως ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, χειραγωγημένο από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ που το στηρίζουν, βρίσκει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι οι μετανάστες.

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν δαιμονοποιηθεί τόσο; Θύματα πρώτα στις χώρες καταγωγής τους από την οικονομική εξαθλίωση, τους πολέμους και τα καταπιεστικά καθεστώτα που πολλές φορές στηρίζονται από τα συμφέροντα της ΕΕ. Ύστερα, θύματα των δουλεμπόρων στα σύνορα που τους αφαιμάζουν οικονομικά, για να φτάσουν μετά από ταλαιπωρίες χιλιάδων μιλίων στην ευρωπαϊκή ''γη της επαγγελίας'' και τέλος θύματα των ντόπιων αφεντικών από την εκμετάλλευσή τους στα χωράφια και τα γιαπιά. Και μετά απ' όλα αυτά πέφτουν και θύματα της ρατσιστικής βίας.

Κανείς δε μπορεί να παραβλέψει ότι η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 20 ετών στηρίχθηκε σε μεγάλο ποσοστό στην φτηνή εργασία των μεταναστών. Όμως τώρα, στην περίοδο της κρίσης, που καταστρέφονται τεράστια κεφάλαια, οι μετανάστες είναι περισσευούμενοι για το πολιτικό σύστημα. Όπως όλοι μας άλλωστε, αφού οι καπιταλιστές περιμένουν να πέσει η αξία της εργατικής μας δύναμης στα τάρταρα για να επενδύσουν. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες π.χ. ότι είναι φορείς ασθενειών ή ότι είναι γεννημένοι εγκληματίες. Μα, με τόσες περικοπές στη ''δωρεάν'' υγεία σε λίγο όλοι μας θα είμαστε μια ''υγειονομική βόμβα'', και με τόσο μεγάλη φτώχεια και ανεργία η εγκληματικότητα θα ανεβαίνει συνεχώς, χωρίς αυτή να είναι προνόμιο μόνο των μεταναστών.

Έτσι αφού τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε αυτή η ρατσιστική ρητορική, ήρθε το κερασάκι στη τούρτα με τις άνανδρες επιθέσεις μισάνθρωπων-φασιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες. Δε πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή σ' αυτές τις πρακτικές. Οι μετανάστες είναι κι αυτοί εργάτες σαν κι εμάς που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους όπως έκαναν κάποτε οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας που ξενιτεύτηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πρέπει να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους, έλληνες και ξένους. Eλληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποκτήσουν. Ενωμένοι να πολεμήσουμε τον κοινό μας εχθρό, το φασισμό, που είναι ο πιο άγριος και απάνθρωπος καπιταλισμός.



Η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας καλεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στις 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας [Αίθουσα Αλ. Κοφίνης] στην ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα:

«ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ & ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ [Δημ. Σύμβουλος Αθήνας-

Συντονιστής Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.]

ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΝ [Εκπρόσωπος Πακιστανικής Κοινότητας]



«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ»

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

19 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ Αντιφασιστική

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στις 17:00 Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ & ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»




«ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ»

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου