Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Άμεση απελευθέρωση των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας

To ελληνικό κράτος έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό απέναντι σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, τους οποίους αρνείται να αναγνωρίσει ως πολιτικούς πρόσφυγες όπως έχει υποχρέωση. Αποτέλεσμα αυτού είναι η παράνομη φυλάκιση τους στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ προσπαθούν να κινητοποιήσουν διαδικασίες εξπρές και να εκδώσουν τους αγωνιστές στη Τουρκία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου διώκονται για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της αγαστής συνεργασίας ελληνικών και τούρκικων μυστικών υπηρεσιών είναι η έκδοση του αγωνιστή Μπουλούτ Γαϊλα στη Τουρκία κατόπιν επιχείρησης απαγωγής του στο κέντρο της Αθήνας. Απέναντι σε αυτή την επίθεση οι κρατούμενοι Αχμέτ Γιουκσέλ, Ερντογκάν Τσακίρ, Χασάν Μπιμπέρ, Μεχμέτ Γιαΐλά, βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 24/09, με αίτημα τη μη έκδοση τους. Χθες συμπληρώνοντας τη 50η ημέρα απεργίας (πείνας τους), οι δυο πρώτοι μεταφέρθηκαν, παρά τη θέλησή τους, στο Ασκληπιείο Βούλας ενώ οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο των φυλακών.
Η υγεία τους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι ίδιοι αρνούνται την οποιαδήποτε παρέμβαση (ιατρική βοήθεια κλπ) στον αγώνα τους.
 Η έκδοσή τους ισοδυναμεί με θάνατο και πολυετείς καθείρξεις σε καθεστώς απομόνωσης.

Ø      ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ø      ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ

Ø      ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου