Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Σάββατο 9 Νοέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική


Στη Χαλκιδική φυλακίζουν την δικαιοσύνη

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα να κλιμακώνεται η συκοφαντία και οι διώξεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στα σχέδια του εθνικού εργολάβου και της καναδικής εταιρείας για εξόρυξη χρυσού. Επιστρατεύεται η αντιτρομοκρατική νομοθεσία και επιχειρείται να εξισωθεί ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας για επιβίωση, με την εγκληματική οργάνωση των Ναζί.  Δεκάδες στημένα κατηγορητήρια, συστηματική όσο και ακραία βία από την αστυνομία,  που προκαλέσει δύο φορές την καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία ενοχοποιείται γιατί τολμά να διεκδικεί το δίκιο της και να υπερασπιστεί  τη γη, τους φυσικούς  πόρους  και το νερό της, απέναντι στην βραχύχρονη κερδοσκοπία που βαφτίζεται «ανάπτυξη» στα δελτία ειδήσεων.

Οι κάτοικοι αμύνονται απέναντι στη δωρεάν παραχώρηση του εθνικού μεταλλεύματος αλλά και στην τεράστια οικολογική καταστροφή που επέρχεται ως αποτέλεσμα του τρόπου εξόρυξης, όπου εφαρμόστηκε στον πλανήτη.  Τα σκάνδαλα από την πλευρά της πολιτείας σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και προς όφελος αμιγώς ιδιωτικών συμφερόντων έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα για την δωρεάν επί της ουσίας παραχώρηση των μεταλλείων στον Μπόμπολα, ενώ συνεχείς είναι οι προσφυγές των κ Πρέπει να το φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε μπας και το καταλάβουν όλοι. Στήνεται ένα σκηνικό ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται για να μην καταστραφούν οι τόποι τους, το μέλλον τους, να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος, να μην μας ισοπεδώσουν. Δεν θα σταματήσουν αν δεν ξεσηκωθεί μια αντίδραση σε όλη τη χώρα. ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ!ατοίκων για τις παρανομίες της εταιρείας στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους αλλά και τις διαφημιστικές καταχωρήσεις της, η εταιρεία είναι χορηγός της Αστυνομίας!
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής έχει τεράστια σημασία για το μέλλον όλων μας. Οι κυβερνώντες θεωρούν ότι ο φόβος και η απελπισία που έχουν επιβάλλει με τις επιλογές τους στην ελληνική κοινωνία θα μας κάνουν να δεχτούμε οτιδήποτε μας σερβίρουν ως λύση. Στήνεται ένα σκηνικό ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται για να μην καταστραφούν οι τόποι τους, το μέλλον τους, να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος, να μην μας ισοπεδώσουν. Δεν θα σταματήσουν αν δεν ξεσηκωθεί μια αντίδραση σε όλη τη χώρα. ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ!Ταυτόχρονα στήνουν ένα σκηνικό βίας και τρομοκρατίας για να δηλώσουν ότι θα πατάξουν όσους τολμούν να αγωνιστούν για να μην καταστραφούν οι τόποι τους, το μέλλον τους, όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και στην ισοπέδωση της κοινωνίας.  Πρέπει λοιπόν να ξεσηκωθεί μια πανελλαδική αντίσταση με επιτροπές συμπαράστασης που ξεκινούν σε όλη τη χώρα για να φωνάξουμε δυνατά ότι το δίκιο δεν φυλακίζεται.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ.
Για τον σκοπό αυτό συγκροτήσαμε Επιτροπή Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, Λιβαδειάς, που είναι ανοιχτή σε συμμετοχές στο email : antifasistiki.livadeias@gmail.com


Μέχρι σήμερα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής Λιβαδειάς συμμετέχουν:
Αγραφιώτης Γιώργος, Βελιτζέλου Ακτίνα, Γερούλιας Γιάννης, Γεωργαντά Ελίζα, Δελή Στέλλα, Δημητρέλος Κωνσταντίνος, Δημητρίου Χρήστος, Ευγενικού Ελένη, Ηλιάδης Κώστας, Θηβαίος Γιάννης, Θηβαίος Γιώργος, Καλομοίρης Γιάννης, Καλομοίρης Γιώργος,  Καρακούση Παναγιώτα, Κεφαλληνού Δέσποινα, Λαγός Δημήτρης, Λαμπροπούλου Ζωή, Λαμπρόπουλος Νίκος, Κατσούλη Βασιλική, Κοσμίδης Άκης, Κουτσουλέρη Αστέρω, Λάιος Γιώργος, Λεβέντης Δημήτρης, Λίλλιος Νίκος, Μαρίνου Μαρία, Μάρκος Λεωνίδας,  Μελισσάρη Κατερίνα, Μεταξά Ζέτα, Μεταξάς Γιάννης, Μπάκα Γιώτα, Μπούρας Νίκος, Μωραΐτη Μυρτώ, Νιαβή Βασιλική, Παπαδημητρίου Μαριάννα, Παπαδημητρίου Λευτέρης, Παπαδημητρίου Σωτήρης, Πεζή Σούλα, Πούλου Ελένη, Πολυτάρχου Νατάσσα, Πρασούλα Έλενα, Οικονόμου Τάκης, Ρούτης Κωνσταντίνος, Σαμουήλ Λουκάς, Σπανούδη Δέσποινα, Σπήλιος Βασίλης,  Στάμου Ασημίνα, Σταματάκης Ανδρέας, Σταμάτης Κώστας, Τζούβαλη Μαρία, Τσέτσος Κώστας, Τσιφής Κώστας, Φουντάς Βαγγέλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου