Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ Κ.ΣΑΚΚΑ



Στήριξη στον Κ. Σακκά
(απεργό πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού)

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς συνελήφθη πριν 30 μήνες με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παραμένει προφυλακισμένος επί δυόμιση χρόνια, χωρίς να έχει γίνει δίκη, κόντρα σε κάθε νόμο, καθώς το μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση είναι οι 18 μήνες.
Ο αναρχικός Κ. Σακκάς έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από την Τρίτη 4 Ιούνη 2013, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του.
Στις 4 Ιουνίου έληξε το μέγιστο όριο προφυλάκισης που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις, που είναι οι 30 μήνες.
Η υπόδουλη κυβέρνηση των κυρίαρχων, περιφρονώντας τους  δικούς της αστικούς νόμους και το σύνταγμα το οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί, αποφασίζει χωρίς καμία αιτιολόγηση την συνέχιση της κράτησής του για ακόμη 6 μήνες.
Στις 25 Ιουνίου οι δικαστικές αρχές, εκτελώντας πειθήνια τις εντολές της κυβέρνησης, απορρίπτουν  την αίτηση αποφυλάκισής του. Είναι προφανές ότι τα κίνητρα της αδικαιολόγητης και παράνομης κράτησής του είναι πολιτικά και έχουν στόχο να εκφοβίσουν όλους όσους αντιστέκονται, όλους όσους έχουν ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με το αστικό κράτος.
Ως Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς, στηρίζουμε τον αγώνα του. Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση της διαφορετικής ιδεολογίας, απέναντι στον αυταρχισμό, στο φασισμό των κέντρων εξουσίας, και της κατάρευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη μας.
Ο φασισμός πρώτα έρχεται για τους άλλους . . . ας μην περιμένουμε να χτυπήσει την πόρτα μας πριν αντιδράσουμε.
Άμεση αποφυλάκιση  του Κ. Σακκά


αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου