Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ – ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Με μια φασιστικού τύπου ενέργεια η Κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε αιφνιδιαστικά, και βίαια στο κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Και αυτή τη φορά με τη σειρά της η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών. Χρησιμοποιώντας ως πρόφαση το μεγάλο κόστος και την αδιαφάνεια στη λειτουργία της, πετάνε στο δρόμο 2.656 εργαζομένους, επιχειρώντας μάλιστα να ρίξουν τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης στους εργαζόμενους. Ξεχνώντας όμως να μας πουν ποιος τόσα χρόνια διόριζε τις διοικήσεις της ΕΡΤ, ποιος δεν εισπράττει τα 350.000.000 που οφείλουν οι ιδιωτικοί σταθμοί απ’ τη χρήση των συχνοτήτων και πολλά άλλα.
Παρότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση αντιμετωπίστηκε εδώ και χρόνια ως φέουδο των κυβερνήσεων, ωστόσο εξακολουθεί να επιτελεί ένα έργο πολλαπλής σημασίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια προσφορά στα συμφέροντα μεγαλοκαναλαρχών, που έχουν αποδειχθεί πρόθυμα δεκανίκια του κεφαλαίου, της Τρόικας και της κυβέρνησης, σε ρόλο μαζικής αποχαύνωσης και πολιτιστικής εξαχρείωσης.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει απροκάλυπτα τη στρατηγική «σοκ και δέος» για να τρομοκρατήσει και να ισοπεδώσει κάθε κοινωνική αντίσταση.
Και γι’ αυτό πρέπει να απαντηθεί από ολόκληρη την κοινωνία:

 Ερωτηματολόγιο προς τους πολίτες Λιβαδειάς
1)      Μείωση συντάξεων
2)      Μείωση μισθών σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα
3)      Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
4)      Καταστολή της απεργίας των Χαλυβουργών
5)      Καταστολή του Αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίων της εξόρυξης χρυσού
6)      Βίαιη επέμβαση-διάλυση  ελεύθερων κοινωνικών χώρων
7)      Προσπάθεια φίμωσης διαδικτυακών και ραδιοφωνικών σταθμών ελεύθερης έκφρασης
8)      Επίταξη των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
9)      Επίταξη των λιμενεργατών
10)  Επίταξη των εκπαιδευτικών
11)  Κλείσιμο της ΕΡΤ
12)   
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
α)  Καθόμαστε στον καναπέ/υπολογιστή/αγαπημένο μας καφέ, και περιμένουμε την επόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης
β)  Σηκωνόμαστε από τον καναπέ μας και εναντιωνόμαστε στον φασισμό
γ)  Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ, με ψεκάζουν και γελώ

* Σε περίπτωση που επιλέξατε την απάντηση β, η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς καλεί σε συγκέντρωση σήμερα, 12 Ιουνίου 2013, στις 19:00, στην Κεντρική Πλατεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου