Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Παπούτσι  απ' τον τόπο  σου και ας είναι και.......Καράμπελας;  

Στην πρόσφατη ψηφοφορία στην βουλή για την άρση της ασυλίας του φυρερίσκου βουλευτή της <<χρυσής αυγής>>, Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη,  ένας εκπρόσωπος  του Βοιωτικού λαού ψήφισε κατά.

Το  καμάρι μας, κ. Ι. Καράμπελας, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω άγνοιας, είτε στη χειρότερη περίπτωση λόγω σύγκλησης απόψεων,  έδωσε άλλοθι στο φασιστικό υποκείμενο. Μάλιστα προσπάθησε να δικαιολογήσει την ενέργειά του ψελλίζοντας ασυναρτησίες.  
Δεν τον είδαμε όμως όταν ψηφίζονταν δυσβάσταχτα  μέτρα για τον λαό, να σηκώσει  το  χεράκι του να αντισταθεί...

 Να θυμίσουμε στον ντόπιο βουλευτή  μόνο δύο πραγματάκια:

  •  25 Απριλίου 1944, Καρακόλιθος Βοιωτίας εκτελέστηκαν 134 άμαχοι ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ.
  • 10 Ιουνίου 1944 ,Δίστομο Βοιωτίας σφαγιάσθηκαν 218 άμαχοι
  • 12 Ιουνίου 1944, καλάμι Βοιωτίας εκτελέστηκαν 22 άμαχοι (Έξι άντρες και δεκαέξι γυναικόπαιδα δολοφονήθηκαν εκείνη τη νύχτα και τα πτώματα τους αποτεφρώθηκαν με τη βοήθεια εμπρηστικής σκόνης).

Οι σημερινοί απόγονοι  των ταγματασφαλιτών της κατοχής και των δοσίλογων, που δολοφονούν στα σκοτεινά μετανάστες,  χτυπούν ανυπεράσπιστους, που στηρίζουν στην βουλή  νόμους προς όφελος των μεγαλοεφοπλιστών, βρίσκουν ακροατήριο και στην δεξιά παράταξη.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η υιοθεσία  χρυσαυγίτικης ατζέντας από την δεξιά κυβέρνηση. Κέντρα κράτησης μεταναστών, σκούπες σε μετανάστες και τοξικομανείς (λες και οι άνθρωποι είναι σκουπίδια), ωμή καταστολή των διαδηλώσεων, αναίτια και απρόκλητη βία απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται.

Τα θρασύδειλα ανθρωπάκια της χρυσής αυγής είναι το τελευταίο δεκανίκι του σάπιου αυτού συστήματος.

Ως Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την στήριξη-συνενοχή του κ. Καράμπελα στους  νεοναζί. Η καταδίκη (έστω και προφορικά) φασιστικών ενεργειών (όπως ο ξυλοδαρμός της κ. Κανέλλη) πρέπει να είναι  αυτονόητη από κάθε νοήμονα άνθρωπο, πόσο  μάλλον από δημόσια πρόσωπα. Καλά θα κάνει ο  κ. Καράμπελας να σκέφτεται τι ψηφίζει  στο μέλλον, πόσο μάλλον όταν αφορά τα  φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.
Γιατί ο κόσμος της Βοιωτίας έχει  μνήμη ....

15/3/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου