Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αποφυλακίσεων της Ηριάννας και του Περικλή

Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που έστειλε τους δύο νέους στη φυλακή, με τους δύο από τους δικαστές να ζητούν την αποφυλάκισή τους υπό όρους, ενώ οι άλλοι τρεις επέμειναν στον εγκλεισμό τους στη φυλακή.

Κατά την τοποθέτησή της η Ηριάννα υπογράμμισε πως εργάζεται σε δύο δουλειές, έχοντας πρόσφατα κάνει αίτηση σε πρόγραμμα που αφορούσε τα προφυγόπουλα, πιστεύοντας πως θα αθωωθεί. «Όλα σταμάτησαν» σημείωσε, ενώ δήλωσε πως νιώθει προσβεβλημένη. «Μου στερήθηκε η εργασία, η ακαδημαϊκή μου διαδρομή και σημαντικότατες εμπειρίες... Στερούμαι τη δυνατότητα να συνεχίσω τα όνειρα μου...Νιώθω ιδιαίτερα προσβεβλημένη» δήλωσε στο δικαστήριο.

Από πλευράς της, η καθηγήτρια της Ηριάννας κατά την τοποθέτηση της, τόνισε ότι τα πέντε χρόνια που εργάζεται μαζί της, χαρακτηρίζονται από το ήθος της.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε ότι με άδειες μπορεί να συνεχιστεί το διδακτορικό της, με την καθηγήτρια της να δηλώνει ότι συμμετέχει σε έρευνα που  είναι απαραίτητη η παρουσία της. Η συνήγορος της Ηριάννας, από πλευράς της, υποστήριξε ότι η πρώτη άδεια θα έρθει μετά από δύο χρόνια, με την δεύτερη μάρτυρα - καθηγήτρια επίσης- να προσθέτει ότι χρειάζεται πρακτική άσκηση, επομένως, να κρίνει αναγκαία την φυσική παρουσία της κοπέλας. 

Ο Περικλής στάθηκε κυρίως στο πρόβλημα της υγείας του, σημειώνοντας ότι «σταμάτησε η ζωή μου», με τον ειδικό γιατρό να κάνει λόγο στην κατάθεση του για αυτοάνοσο νόσημα για το οποίο αναγκάστηκε να νοσηλευτεί.



Όμως η ιστορία της Ηριάννας και του Περικλή δεν τελειώνει με ένα 3-2 κάποιων δικαστών που αποφάσισαν ότι αυτοί οι νέοι είναι δημόσιος κίνδυνος.
Έχουμε δρόμο μπροστά μας και πολλή δουλειά να κάνουμε. 
Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη και τη λευτεριά.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου