Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ούτε στη Θήβα, ούτε στη Λιβαδειά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Στις 25 Μαρτίου του 1936 ο τότε πρωθυπουργός και, λίγους μήνες αργότερα, δικτάτορας Μεταξάς του ρετσινόλαδου, των βασανιστηρίων για να υπογραφούν οι κομμουνιστές δηλώσεις μετάνοιας, της παράδοσής των φυλακισμένων αριστερών στους ναζί του Χίτλερ, καθιέρωσε το έθιμο της υποχρεωτικής μαθητικής παρέλασης. Υποχρεώνοντας όλους τους νέους 8-25 ετών να παίρνουν μέρος χαιρετώντας ναζιστικά και να δίνοντας όρκο και πίστη ακόμα και στο Βασιλιά οραματιζόταν τη καλλιέργεια της στρατιωτικής πειθαρχίας στην ελληνική νεολαία στα πρότυπα της νεολαίας των ναζί στη Γερμανία και των φασιστών στην Ιταλία.
Αυτό το "έθιμο" συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας όπως και τότε. Αναβιώνοντας και προωθώντας τον μιλιταριστικό τρόπο ζωής, κάνοντας τους νέους ν' αφομοιώνουν την ιεραρχία και την απόλυτη πειθαρχία. Οξύνοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών μιας και τους διαχωρίζει ανάλογα με τις επιδόσεις τους και την εμφάνισή τους (η καθ' ύψος διάταξη).
Διαμορφώνει, στο βαθμό που του αντιστοιχεί, συνειδησιακά την υποταγή στους κάθε λογής «επισήμους»  ανεξαρτήτως από το ποιος βρίσκεται πάνω στο βάθρο, ασχέτως από τι ρόλο έχει παίξει για να έρθουν συνολικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, χωρίς να εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής του στην αντεργατική πολιτική που προωθείται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε.
Φέτος θα υπάρξει (σύμφωνα με το τι συνηθίζεται όλα τα προηγούμενα χρόνια) η συμμετοχή του ναζιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής Καρακώστα στους επισήμους τόσο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όσο και κατά τη τελετή που θα προηγηθεί.
Αυτό συνιστά πρόκληση για τους κατοίκους της Λιβαδειάς! Έχοντας περάσει λίγοι μήνες από τα γεγονότα της Θήβας (28 Οκτωβρίου 2015) όπου μετά τη λήξη της παρέλασης και της διαμαρτυρίας για την παρουσία του φασίστα βουλευτή εκεί, 3 χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του βουλευτή, ξυλοκόπησαν 1 αντιφασίστα τη στιγμή που ο ίδιος ήταν σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων από τράπεζα.  Η υπόθεση κουκουλώθηκε στα γρήγορα ρίχνοντας στα μαλακά τους υπαίτιους αυτής της επίθεσης. Κάτι το οποίο δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. 
Είναι γνωστές και ολοφάνερες οι σχέσεις Κράτους- παρακράτους. Είναι γνωστές και ολοφάνερες οι αδελφικές σχέσεις χρυσής αυγής και αστυνομίας και η ιδιαίτερη μεταχείρισή τους από τη δικαιοσύνη. Πως άλλωστε θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και την αποφυλάκιση του, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα,  Ρουπακιά στις 18/03.

Καλούμε το λαό της Λιβαδειάς να γυρίσει τη πλάτη στο Ναζιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της. Οι φασίστες- δολοφόνοι, νοσταλγοί του Χίτλερ δεν έχουν καμία θέση στην πόλη μας!!!

1 σχόλιο: