Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Αποφυλακίζεται στις 18 Μάρτη με περιοριστικούς όρους ο Ρουπακιάς

Ανακοινώθηκε η αναμενόμενη αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.
Σύμφωνα λοιπόν με το υπ’ αριθμόν 260 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ανώτατο όριο κράτησης του Ρουπακιά, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, αλλά και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, λήγει στις 18 Μαρτίου 2016, οπότε και θα αποφυλακιστεί.
Όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, μετά την αποφυλάκισή του θα του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι του κατ’ οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία, καθώς επίσης και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο Ρουπακιάς, οι μαχαιριές του οποίου ήταν η κατάληξη της οργανωμένης επίθεσης του τάγματος εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος για την εγκληματική οργάνωση που παρέμενε προφυλακισμένος.
(Κείμενο: efsyn.gr, 19/2/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου