Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Στις νάρκες και τα τείχη του Εβρου- στο πάτο του Αιγαίου Χτίζεται η «ασφάλεια» του κάθε Ευρωπαίου

Το μεταναστευτικό ζήτημα και η έκρηξη της ροής εκατομμυρίων προσφύγων βρίσκεται σε παροξυσμό αγγίζοντας ιδιαίτερα την Ελλάδα σαν φυσική πύλη εισόδου προς την Ευρώπη, όσο και ευρύτερα τον Ευρωπαϊκό Νότο. Χιλιάδες καθημερινές τραγικές ιστορίες και εικόνες των οποίων αποδέκτες γινόμαστε όλοι μας με ανήλικα παιδιά, άνδρες και γυναίκες που είτε ξεβράζονται νεκροί στις παράκτιες περιοχές των νησιών, είτε στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα σύνορα και στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ευρώπη, αντιμέτωποι με την κτηνωδία των σωμάτων ασφαλείας.
Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γίνονται κάτω από το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας με την αγαστή συνεργασία, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΟΗΕ αποτελούν τη διευθέτηση των μεταξύ τους ανταγωνισμών. Μια επιλογή που έχει παρθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν, αφήνοντας όπου εφαρμόστηκε μόνο ερείπια.
Για την ανάγκη τώρα του γεωστρατηγικού έλεγχου των πλούσιων σε πετρελαϊκά κοιτάσματα περιοχών, και μάλιστα εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης του συστήματος, εφαρμόζεται και στην «Μέση Ανατολή», (μετά την Αφρική) μια πολιτική συμμαχιών με φυλάρχους και οργανώσεις τερατόμορφες (που κατά καιρούς αυτονομούνται για να εφαρμόσουν ένα δικό τους ζωώδη δίκαιο) με σκοπό τον πιο φτηνό έλεγχο περιοχών που βγαίνουν εκτός άμεσου οικονομικού ενδιαφέροντος. Η καταστροφή πλήρως κάθε υποδομής που θα μπορούσε να συντηρήσει την ζωή στον τόπο καταγωγής των προσφύγων είναι το κοινό αποτέλεσμα.
Οι πρόσφυγες προς τα μητροπολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, τονίζουν τη στρατηγική αδυναμία του συστήματος (λόγω της κρίσης του) να «τακτοποιήσει» την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έτσι μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή φτάνει στα σύνορα της Ευρώπης και προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες από την Αφρική. Μια Ευρώπη που υψώνοντας τείχη προστασίας προσπαθεί να κρατήσει μακριά της το προσφυγικό κύμα που απειλεί να δυναμιτίσει την ήδη διαταραγμένη ενότητα της.
Η ενεργοποίηση του δόγματος της καταπολέμησης κάθε «ασύμμετρης απειλής» που βρίσκει το στόχο στα πρόσωπα των προσφύγων, η ύψωση τειχών μίσους και ξενοφοβίας, συντελούν στο πάζλ της «Ευρώπης- Φρούριο», ως τη πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στα ρεύματα των προσφύγων. Έτσι μια νέα εκδοχή της κατ’ εξακολούθηση κτηνωδίας, που παρακολουθούμε και εμείς εντός και εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων, φαίνεται ότι θα δούμε και στον Έβρο, με την παράταξη στρατιωτικών δυνάμεων και ένταση της αστυνομικής βαρβαρότητας σε αγαστή συνεργασία με την Ακροδεξιά.
Ήρθε η ώρα όμως να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα που έριχναν άφθονα το Ελληνικό αστικό κατεστημένο,  η FRONTEX και η Ε.Ε της βίας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολέμων. Ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι υποκριτικοί λόγοι, ας τους αποκαλύψουμε. Ας αποκαλύψουμε την ευθύνη του Ελληνικού στρατού με την ενεργή συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ας αποκαλύψουμε πως η προθέρμανση των γκλοπ στην πλάτη των προσφύγων, είναι συνέχεια της εκπαίδευσης των δυνάμεων καταστολής για την καταστολή του πλήθους των απόκληρων, γηγενών και ξένων.
Οφείλουμε να το πούμε καθαρά! Το Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, που σήκωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και φαίνεται να είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να υψώνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έχουν ευθύνη για τα καθημερινά εγκλήματα ενάντια των μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.
Η κρατική προπαγάνδα βγαλμένη μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους διαφόρων λογής «ανθρωπιστές, «δημοκράτες», ειδήμονες υφαίνει τον ιστό της πολιτικής τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ελλάδας για τη μεταναστευτική πολιτική και τη διαχείριση των προσφύγων. Αντιμετωπίζοντας τους  ανθρώπους ως εμπόρευμα που κρίνεται ένας ένα μέρος του αξιοποιήσιμο ενώ το υπόλοιπο θεωρείται περιττό ή πλεονάζον. Έχοντας ακριβώς την ίδια λογική (σίγουρα με πάρα πολλές διαφορές σε συνθήκες διαβίωσης και όχι μόνο) και στο τρόπο που αντιμετωπίζεται και η κοινωνική πλειοψηφία:  οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι ευπαθείς ομάδες που συμπιέζονται όλο και πιο πολύ στο περιθώριο. Ένας συνεχής ταξικός πόλεμος στον οποίο λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας δεν χωρούν (για διάφορους  λόγους  κοινωνικούς και οικονομικούς κ.α) εντός του εθνικού κορμού.
Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε να αντισταθούμε. Ο λαός μας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά όπως το 1922. Και τότε αλλά και τώρα (με το νέο κύμα μετανάστευσης των νέων) βίωσε και βιώνει το πραγματικό πρόσωπο του Ελληνικού κράτους. Το ρατσισμό , την εργασιακή εκμετάλλευση, τις παραγκουπόλεις και τους καταυλισμούς. Ο λαός μας γνωρίζει ότι η μετανάστευση είναι κοινωνικό φαινόμενο που το προκαλεί η φτώχεια, η βαρβαρότητα των καθεστώτων, οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η χώρα μας ζει με αυτόν τον ακραίο τρόπο την εκδήλωση του να είσαι πέρασμα για την Ευρώπη, γιατί εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες του Δουβλίνου, με τις οποίες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναλάβει το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης.
Τη λύση επομένως στο μεταναστευτικό ζήτημα δε θα δώσει η καταστολή, τα πογκρόμ, η φασιστική βία που καθοδηγεί η ΕΥΠ και δικαιολογεί ο καθεστωτικός τύπος και οι μιλιταριστές υποτακτικοί υπάλληλοι των καπιταλιστών όλου του κόσμου. Όλοι αυτοί είναι κομμάτι του προβλήματος. Η δε Χρυσή Αυγή είναι ο μεγαλύτερος τσάτσος, απολογητής και μπράβος του αστικού συστήματος! Είναι η Ελληνικής έκδοσης προοπτική της ΦΡΙΚΗΣ που έζησαν η πρόσφυγες στην πατρίδα τους και θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο για να «σωθούν».
Η ζωή μας και η ζωή των μεταναστών είναι αλληλένδετη. Απαιτείται τώρα κοινός αγώνας ενάντια στις αυταρχικές κυβερνήσεις, τους αντεργατικούς νόμους που επιβάλλουν παντού μαύρη εργασία και ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα Μνημόνια, τους φόρους και τις περικοπές, τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Απέναντι σε ρατσιστικές και εθνικιστικές κορώνες! Απέναντι στην επίθεση που εξαπολύουν κράτος και κεφάλαιο! Η απάντηση μας πρέπει να είναι ολομέτωπη και στηριγμένη στη ταξική και κινηματική αλληλεγγύη. Συνδέοντας τις διεκδικήσεις ντόπιων και προσφύγων κάτω από το κοινό αγώνα όλων μας, για το δικαίωμα στην ΖΩΗ.
Ø      Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Καμιά συμμετοχή του Ελληνικού στρατού στην αστυνόμευση των συνόρων. Καμία συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν τον όλεθρο και τη καταστροφή, όχι στην Ευρώπη «φρούριο».
Ø      Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο Ι & ΙΙ, Frontex, Ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να σταματήσουν οι διώξεις, οι έλεγχοι και η καταστολή από το Λιμενικό.
Ø      Όχι στην διαδικασία καταγραφής, ελέγχου, ταυτοποίησης από τις αστυνομικές αρχές ως προϋπόθεση για την ένταξη των προσφύγων-μεταναστών - Ελεύθερη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων - χαρτιά σε όλους/ες-καμία απέλαση.
Ø      Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση - ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής - κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Ø      Με αλληλέγγυους αγώνες έλληνες και «ξένοι» ενωμένοι θα γκρεμίσουμε τους φράχτες του ρατσισμού και του μίσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου