Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

18 Σεπτεμβρίου - 1 χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

                                                                                 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ                                                                                ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
Θα μπορούσε το κείμενο να αποτελέσει ένα ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου, από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Ρουπακιά και τη κάλυψη της αστυνομίας, συναγωνιστή Παύλου Φύσσα. Όμως θεωρούμε ότι η συμπλήρωση του 1 χρόνου από τη στυγνή πολιτική δολοφονία του, δίνει το έναυσμα να κάνουμε μια μίνι ανασκόπηση του χρόνου που πέρασε. Καθώς και να δούμε το πως το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις που ξετυλίγονται μπροστά του.
Η περίοδος που διανύουμε στιγματίστηκε από γεγονότα τα οποία είχαν το άρωμα των ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων, άλλοτε μικρότερης άλλοτε μεγαλύτερης εμβέλειας. Οι φασιστικές λογικές και πρακτικές πλέον έχουν ποτίσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και προωθούνται συντεταγμένα σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔEΘ για το πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά στρατού και αστυνομίας στη θωράκιση της «δημοκρατίας και της ασφάλειας μας» μέχρι και τα υποτιθέμενα αντιρατσιστικά νομοσχέδια που μόνο στόχο έχουν την απόλυτη κατάργηση της ελευθερίας του λόγου. Από την εγκαθίδρυση σύγχρονων
στρατοπέδων συγκέντρωσης (Αμυγδαλέζα κλπ) μέχρι την αστυνομοκρατία και την οξυμένη κρατική καταστολή σε κάθε αγωνιζόμενο τμήμα της κοινωνίας. Την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη καθημερινή κρατική τρομοκρατία που μεταφράζεται με εκτόξευση της ανεργίας, με το κλείσιμο σχολίων και νοσοκομείων , τη δίωξη αγωνιστών – συνδικαλιστών, την αθώωση των δολοφόνων της Μανωλάδας κ.α.
Η επιλογή που Κυβέρνηση‐ Κεφάλαιο‐ ΕΕ‐ ΔΝΤ παίρνουν είναι μια και σαφέστατη. Προωθούνται απολυταρχικά καθεστώτα τα οποία θέλουν να καθυποτάξουν τον «εσωτερικό εχθρό» που ακούσει στο όνομα εξεγερμένος λαός. Είτε με τη μορφή της αυταρχικής θωράκισης του κράτους, με την αύξηση της αστυνομοκρατίας, με το να αφήνουν αμολητά τα ακροδεξιά τους μαντρόσκυλα, είτε με την ενεργή στήριξη και εξοπλισμό φασιστικών καθεστώτων(πχ. Ουκρανία).
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ!
Η νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α δεν αποτελεί μια εκτροπή από το «δημοκρατικό» πολίτευμα. Το δρόμο της τον έστρωσαν οι κυβερνήσεις που για χρόνια ολόκληρα προωθούσαν τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές. Τον έστρωσε το πολιτικό προσωπικό που θέλησε να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα λαϊκά στρώματα με το πρόσχημα της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Με την βίαιη επίθεση στο εργατικό κίνημα. Οι αγκαλιές με τους κάθε λογής Μπαλτάκους, τα ερείσματα που πήραν μέσα στο βαθύ κράτος και τα σώματα ασφαλείας. Η Χ.Α αποτελεί τη καλύτερη εφεδρεία του συστήματος! Ένα απαραίτητο βοήθημα για την εγκαθίδρυση του Κράτος έκτακτης ανάγκης και της σταθερότητας των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών που φέρνουν. Οι φασίστες της Χ.Α αποτελούν τη σιδερή γροθιά της πολιτικής του κεφαλαίου. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτοί και τ΄ αφεντικά τους είναι ένα πλατύ, δημοκρατικό κίνημα με σαφή ταξικά αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Ένα κίνημα το οποίο θα βάλει στο δρόμο τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας. Όχι ζητώντας αλλά διεκδικώντας από σήμερα, στο τώρα, όλα όσα μας ανήκουν. Για ένα μέλλον όπου η ζωή θα πάψει να είναι επιβίωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 18/09 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου