Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Πριν από 5 χρόνια στις  6 Δεκεμβρίου 2008 έσκασε σαν βόμβα η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Εκείνο το βράδυ η ελληνική αστυνομία μέσω του Κορκονέα εκτέλεσε όχι μόνο έναν 15χρονο, αλλά μια ολόκληρη γενιά. Εκείνη της κρίσης του συστήματος που τα όνειρα της και οι φιλοδοξίες της συνεχίζουν να δολοφονούνται και σήμερα. Η συνέχεια γνωστή σε όλους μας. Εργαζόμενοι και νεολαία κατέκλυσαν τους δρόμους ολόκληρης της χώρας. Φωνές οργής και αγανάκτησης ενάντια στη βαρβαρότητα που το σύστημα γεννά.

Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στη πίεση του ξεσηκωμού κλονίζεται και λίγο μετά καταρρέει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα σαν τραγωδία αλλά και ως φάρσα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε άπταιστη συνεργασία με ΕΕ- ΔΝΤ διαλύουν κάθε έννοια δικαιώματος. Σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς θέρμανση, χωρίς τα απαραίτητα χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες, οικογένειες στο χείλος της εξαθλίωσης. Απολύσεις, ελαστική εργασία, ιδιωτικοποιήσεις όλων των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό κλπ), εκτίναξη των αστέγων.

Το ρήγμα που άνοιξε ο Δεκέμβρης του 2008 δεν έκλεισε, αλλά βάθυνε με τις εργατικές κινητοποιήσεις των επόμενων χρόνων, με τις πλατείες της οργής. Δημιουργώντας ένα καθεστώς απονομιμοποίησης των θεσμών και των πολιτικών εκφραστών του συστήματος.

Σήμερα καλούμαστε όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική και το σύστημα που γεννά την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση. Για να επιβληθούν οι ανάγκες των «κάτω». Των φοιτητών και των διοικητικών που παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Των εργαζομένων, των ανέργων, των απολυμένων, όλων των καταπιεσμένων που τους αφαιρείται βίαια κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.

Ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Εμείς διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας, ενάντια στην υποταγή, τον εφησυχασμό και τον ατομισμό. Αψηφούμε τη κρατική καταστολή και τη βία των νεοναζιστών της χρυσής αυγής. Σπάμε τη τρομοκρατία και τη προπαγάνδα που προωθούν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα ΜΜΕ. Διαλέγουμε το δρόμο της εξέγερσης μαζί με όλο τον λαό ενάντια στη πολιτική Κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ. Για να κατακτήσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στην ελευθερία…

Για έναν κόσμο διαφορετικό που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας! Για το μέλλον που πραγματικά μας αξίζει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου